Genom att beställa ett regnskogs-gåvobevis från Jordens Vänner kan du skydda Amazonas mot illegal avverkning och exploatering. Jordens Vänner är den enda svenska organisationen som arbetar på gräsrotsnivå för att skydda regnskogen i Brasilien, genom vår lokala samarbetspartner Kanindé. I Colombia och Ecuador har vi ett långvarigt samarbete med Altropico.
 
Skänker du tvåhundrafemtio kronor kan hela 2 500 hektar regnskog skyddas i ett år, tack vare att våra medel tiodubblas genom stöd från Sida. Beräkningen är grundad på vårt stöd till projekten i Rondonia, i västra Amazonas, där vi bland annat skyddar Uru-eu-wau-wau-reservatet.
 
Ditt stöd bidrar även till att ursprungsbefolkningen kan bo kvar i sina hem samt att ursprungsfolk och lokalsamhällen i och omkring Amazonas får möjlighet till utbildning, hållbara försörjningsmöjligheter och att försvara sina mänskliga rättigheter. Läs mer om Jordens Världens arbete för att skydda regnskogen.

 

 

Beställ via länken nedan eller ring 031-12 18 08 (mån-fre 10-12, 13-15). Du som skyddar regnskog får ett gåvobevis hem i brevlådan. Ett regnskogs-gåvobevis brukar dessutom vara en uppskattad födelsedagspresent, doppresent, julklapp eller studentpresent. Vi garanterar snabb handläggning av din beställning. Tack för att du stödjer Jordens Vänners arbete för att skydda regnskogen och dess befolkning!